woensdag 6 mei 2009

5 dagen per week een maand lang.

Een beetje vertraagd, ik was wat laat thuis, serie 2


Foto Jos

Foto Piere

Foto Theo

7 reacties:

Anoniem zei

Hallo fotografen,
Wat een leuk idee om elke dag een foto te maken van dingen uit je omgeving. Je kunt zien dat Theo en Jos fotomaatjes zijn want ze hebben volgens mij hetzelfde manier van fotograferen. Van Piere ken ik natuurlijk het werk niet maar aan zijn 2e foto kun je zien dat het een ingetogener beeld is, wat op de 1e foto niet was hier kreeg je een totaal beeld waarop je teveel dingen zag.
Tineke

Anoniem zei

hoi

even een evaluatie van de 2e ronde

pierre
mooi fris beeld zeer goed scherp
de stamper lijkt naar voren te komen
ik zou misschien de foto
iets meer van opzij genomen hebben waardoor de diepte werking intenser zou zijn
en de stamper proberen los van de wittere achtergrond te krijgen

theo
het lichtspel is voortreffelijk
zeer goede scherpte onscherpte.
ik vraag mij af wat èr op de voorgrond is?
ik vindt het beeld minder spannend dan de eerste foto de alessi gieter

mischien de houten kop iets meer los???

gazodoor jongens
jos

Unknown zei

Reactie op Serie 2.
Dat is wel toevallig Jos, jij hebt 2 sculpturen en dat lijkt bij mij ook zo.
Het beeld spreekt me aan, er is een goede uitsnede gemaakt en er goed gebruik gemaakt van scherpte diepte, mischien iets minder croppen zodat de wenkbauw van het eerste beeld er helemaal op staat lol.

Pierre.
Ik zag het direct het moet de azalea-mollis zijn, stamper en meeldraden zijn goed te zien en ik zie geen uitgebrande plekken, nette foto dus, ik zou hem wel eens iets onderbelicht willen zien mogelijk krijgt de bloem meer tint.

Tot zover mijn commentaar.

Theo

Anoniem zei

Reactie Pierre
Ik had al aangegeven dat ik met mijn eerste kiekje enkel en alleen de plek voor jullie in beeld wilde brengen waar ik de komende tijd veel foto´s zou maken gezien de beperkte tijd die wij hebben. Bovendien wil ik mijn macro lens gaan uitproberen.

Het lijkt er op alsof Theo en Jos dezelfde gedachten hadden bij het insturen van de foto´s.De foto´s van beide dagen lijken veel op elkaar. Het is te zien dat jullie veel met elkaar optrekken bij het fotograferen.

Foto´s Theo
Eerste foto
Interessant beeld, duidelijk maar roept toch vraagtekens op wat het nu precies is. Goede belichting. Ik twijfel over de uitsnede aan de bovenkant.
Tweede foto.
Ik zou de scherptediepte eens anders bij deze foto willen zien. De voorste scherp de achterste onscherp. Goede start Theo

Foto´s Jos
Eerste foto
Eenvoudig maar daardoor hele sterke foto. Het verloop van de scherpte is goed in beeld gebracht.
Tweede foto
Mooie foto. Ik ben het met Theo eens dat de uitsnede aan de bovenkant bij de wenkbrauw wat krap is. Ook aan de onderkant bij de kin zou iets meer kunnen zijn. De scherptediepte is mooi in beeld gebracht.
Jos een prima start.

Veel succes
Pierre

Jos Laemers zei

2e dag.

foto jos:
De twee beelden imponeren.
Misschien het wazige beeld 90 graden draaien.Waardoor frontaal in beeld en het gehele beeld spannender zal zijn en minder druk door wegvallen van de achtergrond.

foto Pierre:
Waarschijnlijk zou deze opname sterker zijn als de opname frontaal genomen was.
Dus de bloem eigen kleuren en niet
die groene achtergrond.

Foto Theo:
Deze opname heeft zeker potentie.
Maar dan heeft ze bewerking nodig.

Anoniem zei

Foto Jos:
Op de voorgrond van de foto een scherp beeld van het sculptuur met op de achtergrond een vervaagd beeld (idem als demvorige foto). Dit is eveneens mooi in beeld gebracht. Likt wel alsof er nog iets mist aan de bovenzijde van de foto.

Foto Piere:
Mooie foto, scherp in detail. Door de felle kleuren wordt er een mooi beeld gegeven stamper van de bloem. Mooie detail foto. In vergelijking met de vorige foto krijg ik hier meer het wow gevoel, wat ik bij de vorige foto een beetje miste.

Foto Theo:
Tegenovergestelde foto van de foto van Jos. Mooi de achtergrond in beeld gebracht. Voor mijn gevoel kijk je nu tegen de achterkant van het beeld aan via een spiegel. Mooi in beeld gebracht

Groeten Mr T

Unknown zei

Hallo Mr Ti.

Bedankt voor het goede commentaar, je kijkt heel aandachtig.

Theo