zondag 6 november 2011

De weg naar Heerlen, een film van Jo Dautzenberg "heerlen Jazzt"

Op woensdag 2 november beleefde de film “op weg naar Heerlen” zijn première  in het Royal Theater.
De film naar een  idee  en verhaal  van producent Jo Dautzenberg, duurt 1uur en 22 minuten en geeft verrassend de weg weer van Waubach naar Heerlen, Vele mensen komen aan het woord en vertellen hun eigen verhaal, in de film wordt ook gebruik gemaakt van foto’s die gemaakt zijn door diverse fotografen, terwijl het film en montage werk in handen lag van Roger van de Poel
De muziek die tijdens de film live ten gehore werd gebracht is gecomponeerd door de in Nederland woonachtige Koreaanse Jazz pianiste Soo Cho.
Muziekanten: Soo Cho Piano, Tanya Schaap Viool, Heribert Leuchter Sopraan sax, Peter Hermesdorf Tenor sax, Marc Huynen Trompet, Wil Krause Tuba, Werner Lauscher Contrabas, Jo Dautzenberg Gitaar, Steffen Thormählen Drums. Overigens speelt Tanya Schaap een in 1822 gebouwde Roumen-viool, dit soort instrumenten wordt ter beschikking gesteld aan talentvolle muziekanten door het Nederlandse muziekinstrumenten fonds.
Het fotograferen in het Royal theater valt niet mee, door de wisselende filmbeelden verandert het licht voortdurend en flitsen is geen optie.

Panorama uit 4 foto's
Het Jazz gezelschap


De voor mij mooiste foto



Tanja Schaap en haar Roumen viool (1822)

Jo Dautzenberg en Peter Hermesdorf
Soo Cho met op de achtergrond Jo Dautzenberg.




0 reacties: