zondag 15 november 2009

Jazz in het Patronaat Heerlen

Jazz in het patronaat Heerlen.
Zaterdagavond kwam plots het idee van mijn vrouw om naar Jazz in het Patronaat in Heerlen te gaan, een goed idee want op TV was niet veel te beleven, voor we vertrokken vroeg ik of het goed was als ik mijn fototoestel zou meenemen, want het moet niet zo zijn dat alles om fotograferen draait.
Ze vond het goed en ik had er achteraf geen spijt van, zo’n Jazz gebeuren heeft toch altijd een geweldige sfeer. Tijdens de concerten kwam ik in gesprek met Jos Knaepen, zeg maar de grootste en beste Jazz fotograaf ter wereld, hij heeft me een en ander verteld over zijn werk.
Jos Knaepen Fotografeert analoog en digitaal met oa. Leica, Nikon en Mamiya, maar dat ter zijde.
Ik heb de foto’s deze keer om gezet in zwart wit en ben heel benieuwd of iemand er iets over wil zeggen?
Foto 1 en 5 Jan van Duikeren, foto 3 Marc Huijnen, foto 4 Mete Erven.







donderdag 12 november 2009

In de voetsporen van Carlo Pieroni

In de voetsporen van Carlo Pieroni.
Carlo Pieroni is een bekende Pin-up fotograaf. Ik heb samen met een heel gemotiveerd model getracht foto’s te maken naar zijn idee. Het was vooral leuk om te doen en zeker niet eenvoudig. Het nabewerken is zeer tijdrovend werkje.
Bij een van de foto’s heb ik een texture gebruikt in een aparte laag (overlay).






dinsdag 10 november 2009

Glow Light and Art Architecture in Eindhoven

Tot en met 15 november kan men nog het Glow Light and Art Architecture in Eindhoven bezoeken, iets waar de fotograaf zijn hart kan ophalen, vergeet in ieder geval niet je statief. Diverse gebouwen en objecten zijn kunstzinnig belicht, ook treden er theatergroepen op die met licht en vuur spectaculaire dingen doen, zie bijgaande foto’s.




zondag 1 november 2009

Vanuit een kabouter perspectief.

Onze fotoclub "Foto Kring Geleen" heeft oa. als activiteit de onderlinge wedstrijd, 6 x per jaar kan ieder lid foto's inleveren die beoordeeld worden door een externe jury. Het onderwerp is geheel vrij behalve de 6de en tevens laatste ronde, sinds enkele jaren is dit een verplicht onderwerp "de serie".
Dit jaar had ik wel enkele ideeën, maar door tijgebrek is er maar 1 uitgewerkt , genaamd "Vanuit een kabouter perspectief". Ik heb er een drieluik van gemaakt dat na mijn mening geen verdere uitleg nodig heeft, ben wel benieuwd wat de jury er van vindt.