dinsdag 19 juli 2011

Modelendag Fotokring Geleen 10-07-2011.



Jaarlijks organiseren enkele leden van Fotokring Geleen een modellendag waaraan graag mee gedaan wordt  door de leden maar ook door de modellen.
Moeilijkheid bij dit soort activiteit is dat fotograaf en model zich niet of nauwelijks kennen, hoe ziet het model uit, wat voor kleren heeft ze mee genomen, heeft het al vaker voor de camera gestaan, klikt het tussen het model en de fotograaf.
Je moet ook geen te hoge verwachtingen hebben van zo’n dag, je hebt het model zo’n 1,5 uur bij je en daarin moet je proberen een leuke locatie te zoeken, het licht voor elkaar te krijgen en een pose te verzinnen.
Ik wilde graag iets met flitsers doen en daarvoor moet je met z’n tweeën zijn, Peter Schijven een clubgenoot voelde daar ook iets voor en aangezien hij daar meer ervaring in heeft als ik zelf, kon ik daar mijn voordeel meedoen, we hadden besloten om beurten te werken, een keer fotograaf een keer assistent, we keken samen naar de resultaten en gaven aan waar we het niet goed vonden en stuurden ons zelf dan bij. Het doel was wel mooi belichte foto’s en dat natuurlijk met behulp van de flitsers en niet te vergeten het model.
De locatie was Mondo Verde in Landgraaf  een prima omgeving, ik ben  s,morgens gestart in het restaurant Alhambra en model  Jolanda, de zon viel prachtig naar binnen in deze kleurrijke omgeving. We gebruikten maximaal 2 flitsers om het model uit te lichten en zo de achtergrond donkerder te krijgen.
  














Daarna was het de beurt aan model …, we gingen naar buiten, het licht was door de hoge zon erg plat, ik wilde een foto maken bij een lange water partij, het model zou een sprong maken en peter zou bij lichten met een flitser, symmetrie en vrolijkheid was het motto. Als laatste nog een portret in zwart wit.




















Een geslaagde leerzame dag , overigens de Yongnuo trigger liet ons niet in de steek, geen enkele misfire

vrijdag 1 juli 2011

Strobist

Strobisten

Na een workshop  “flitsen of strobisten” bij Peter Schijven van PS Photo moest het geleerde maar eens in de praktijk gebracht worden. Ook de aanstaande modellen dag van onze fotoclub “fotokring Geleen “  gaf een extra impuls.
Peter schijven is een bedreven fotograaf met een goede didactische vaardigheid, hij luistert goed naar je vraag, praat rustig, legt een en ander goed uit en vat het geheel goed samen.
Peter is ook lid van van fotokring Geleen en wilde ons graag Coachen, ons model met 2 meter lange benen was Jolanda.
Alle foto’s zijn gemaakt met een flitser en paraplu, de laatste foto een extra flitser met gel voor de achtergrond.
Bekijk onderstaande resultaten en voor zie ze van eventueel comentaar.


Pierre, Peter en Jolanda

Achtergrond onder belicht

Zwart / wit omzetting

zwart / wit met kleur