zondag 29 augustus 2010

Roby Lakatos en de Harja Gipsies in het Openluchttheater Valkenburg

Zaterdag 28 Augustus had het OLT hoog bezoek van Roby Lakatos, ik denk wel het hoogte punt van dit seizoen. Lakatos heeft dit jaar o.a. concerten gegeven in, Gotenburg, Wien, Toronto, Quebec, Savanah, Ankara, en ja ook Valkenburg. Speelde film muziek in Schindlers List.
Lakatos werd begeleid door de Harja Gipsies uit Maastricht, wat moet ik er nog meer over zeggen, geweldig.




maandag 2 augustus 2010

Flash Trigger set YONGNUO.

Vandaag heb ik mijn YONGNUO flash trigger set ontvangen, ik heb gekozen voor een set van 1 zender en 3 ontvangers. Op internet valt er veel over te lezen oa. op Belgiumdigital, De kwaliteit van de YOUNNUO schijnt goed te zijn en misfires komen zelden voor.
Ik heb mijn set op eBay besteld bij hkyongnuophotoequipment in Hongkong, het is een powerseller bij ebay, dit betekent dat hij een bepaalde omzet per maand moet hebben. Verder heeft hij 99,9% Positieve feedback. Verder betaal ik met paypal waardoor mijn aankopen tot minimaal tot 200 euro gedekt. Veel kan er dus niet misgaan.
Voor het setje moest ik ongeveer 57 euro betalen, gratis verzending. Op verzoek krijg je een trackings nr. waardoor je het pakketje kunt volgen. Bij vragen had ik binnen een dag antwoord. Ik maak geen reclame voor de verkoper, maar tot nu toe heb ik geen nare ervaringen bij eBay aankopen, ook niet in China, maar ik let wel op bovengenoemde punten.
Het heeft 11 dagen geduurd voor dat het pakketje bij mij werd afgegeven, gezien de afstand vind ik dat niet slecht.
Alles zat goed verpakt, de ontvangers werken op AAA batterijen en behoren tot de levering (Duracell) de zender is voorzien van een CR 2 (Youngnuo), kabels en stekers worden mee geleverd, tot zover dus geen verrassingen.
Het ziet er allemaal stevig uit en mijn eerste testjes geven geen misfires, de maximale synchronisatie van 1/300 sec wordt ook gehaald, dus ook hier nog geen verrassingen.

Wordt vervolgd.