zaterdag 24 april 2010

Voor het voetlicht foto tentoonstelling

Op 28 april 2010 om 13.00 uur wordt het nieuwe programma van het openluchttheater Valkenburg in het gemeentehuis gepresenteerd. Een keur van artiesten zullen het openluchttheater gaan bezoeken.


Na de presentatie zal de foto tentoonstelling “VOOR HET VOETLICHT” geopend worden.

In samenwerking met de Kunst en Cultuurraad zullen 21 foto’s van mijn hand te bewonderen zijn, het onderwerp zijn de artiesten die “voor het voetlicht” de toeschouwers op hun eigen wijze betoveren, vervoeren, verbazen, emotioneren enz.

Ik heb getracht in een fractie van een seconde het moment te vast te leggen en dit gevoel over te brengen op het licht gevoelige papier en daarna op de bezoekers van de tentoonstelling.

U bent van harte uitgenodigd.

Met dank aan iedereen die me geholpen heeft: Helene, Jos, Jo (KCK), Eric (Q-color) enz.


vrijdag 16 april 2010

Eerste heilige communie

Communie foto’s
Het gaat weer richting mei, het is lente en rond deze tijd doen veel kinderen hun eerste heilige communie. Veel kinderen gaan dan op de foto met hun mooiste kleren. Een foto is ook een leuk geschenk voor de bezoekers van het feest, en voor familie of een leuke herinnering.
Ik probeer een ontspannen portret te maken en neem dus de tijd, zeker een uurtje. Het gevolg van zo’n iets langere sessie is een mooi resultaat vind ik, kijk zelf maar eens.

donderdag 1 april 2010

Camera Review

Er zijn vele homepage die fotografie als onderwerp hebben, sommige homepage’s hebben zich helemaal toegelegd op het testen van camera’s, de bekendste en ik denk ook grootste is DPreview.com.
Testen van 30 of meer pagina’s is geen zeldzaamheid. dpreview gaat heel ver met het testen, ergonomie, beeldkwaliteit, beeldruis noem maar op alles wordt getest en mee gewogen.
Maar er bestaat nog een site die ik wel de moeite waar vind nl. DXOmark, zij testen alleen de RAW data die uit de sensor komt en beoordelen: Iso gevoeligheid, Ruis, Dynamiek, Kleuren bereik en de Kleuren gevoeligheid. Je kunt verschillende camera’s selecteren en aan de hand van een foto en een schuifje de gevolgen van bv ruis bekijken en vergelijken.
Voor de techneut de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.